Info

Sgol is een grand café. Formaat kantine, niveau cave à vins.

Bij Sgol kom je thuis. Hier gaat het niet om de plek maar om wat er gebeurt. Al is het ook een heerlijke plek.

Aperitieven met vrienden in de avondzon, een productieve zakenlunch, of een heerlijke pannenkoek met de kinderen die nadien rondhollen in het parkje terwijl jij op je gemak de krant leest…

Je kan hier naar mensen kijken, bijzondere wijnen en bieren proeven, romantisch dineren en samen vieren, zelfs in grote groep. 

Bij Sgol geniet je van de klassieke brasseriekeuken op zijn best, met dagverse seizoensproducten, een mediterraanse flair en veel Gentse eigenzinnigheid. Van Gentse waterzooi en stoverij met bier tot een vegetarische burger of vegan dessertje.  

Tot zo!

Reserveer nu en beleef het zelf

Cocktails & wijnkaart

Onze wijnkaart nodigt uit om te proeven, te ontdekken en genieten. Grootse wijnen van kleine huizen, biodynamische toppers, eigenzinnige karakters of vertrouwde klassiekers, we stellen je graag voor aan je ideale match.

In onze cocktails komen smaak en sensaties samen. Let op, het avontuur aan onze bar is niet zonder risico: een pompelmoes in vuur en vlam? Of old fashioned shaken met een Sgol twist? Het ontdekken waard!

verse cocktails op Sgolse wijze

Een zonnig terras in Gent centrum

Het terras van SGOL ligt langgerekt in de namiddagzon, langs een parkje in het hart van Gent. Weggedoken onder de Stadshal is SGOL een rustige oase in het gonzende stadscentrum, een hedendaagse brasserie omgeven door eeuwen geschiedenis en bruisende cultuur.

Grote groep?
Geen probleem!

Vieren doe je liefst in goed gezelschap. En dat kan bij Sgol.

Een verjaardag met je familie, aperitief met je collega’s, nieuwjaarsreceptie voor je medewerkers of trouwreceptie voor je vrienden?
We maken graag plaats voor groepen van 10 tot 125 personen. Met gordijnen kunnen we jullie zelfs een eigen plekje bezorgen.

Vraag ons naar onze groepsformules of bespreek een voorstel op maat.

Ontdek onze groepsformules

Kinderen welkom

Op stap met de kroost?

Rol gerust de kinderwagen binnen, want ook ouders mogen genieten.

Ga zitten en ontspan je terwijl de kinderen ravotten in het parkje of een prent kleuren.
De verzorgingstafel, babystoeltjes en kindermenu’s zijn binnen handbereik.

Ook kinderen genieten in Sgol

Honden welkom

Honden met welgemanierde baasjes zijn welkom bij Sgol. Maak het je gezellig aan de voeten van je trouwe tweevoeter en vraag gerust een bakje drinkwater of bestel een lekker hondenijsje.

En vergeet niet om ook iets lekkers te bestellen voor je baasje.

Toegankelijk voor iedereen

Ook als je minder mobiel bent, kan je hier terecht. Ons restaurant, terras en sanitair zijn vlot toegankelijk met een rolstoel of wandelhulp.
De helling naar het restaurant is best pittig maar de lift op het Emile Braunplein brengt je tot vlak naast ons terras.

We zijn elke dag open:
altijd welkom, met of zonder reservatie.

Sgol is elke dag open, ook op zondag en maandag. Zo kunnen kappers en bakkers ook eens lekker gaan lunchen en kan je zelfs op maandagavond je verjaardag vieren met je vrienden. 

Formaat kantine staat hierboven, we hebben dan ook veel plaats. Je kan hier dus ook binnenwaaien voor een ongeplande after-work, een plots goestingske of een date die wat langer mag blijven duren.

Want niet alles loopt altijd volgens plan, we begrijpen dat. 

Wil je toch op zeker spelen?
Reserveer dan hier je tafel.

Klinkt geweldig, maar hoe geraak ik er?

Sgol is bereikbaar met de tram en bus die haltes hebben voor de deur. Naast ons terras bevindt zich een overdekte fietsenstalling én fietsverhuurdienst.

Taxi’s vind je op 150 meter en je eigen auto kan je kwijt in de openbare parkings, op wandelafstand:

  • Interparking Gent Korte Meer (400 meter)
  • Interparking Gent Kouter (400 meter)
  • Vrijdagsmarkt (500 meter)
  • Sint-Michiels ( 550 meter)

Of maak gebruik van de park-en-rides met gratis shuttledienst. Een aanrader als je wagen niet in de lage emissiezone mag.    

RESERVEER NU