Info

Sgol is een grand café. Formaat kantine, niveau cave à vins.

Een plek waar het niet gaat om de plek, maar om wat daar gebeurt. Je vrouw leren kennen (maar het nog niet weten). Vin nature proeven (en het ook nog niet weten) terwijl je kinderen hollen in het parkje. Gent gadeslaan en zijn waterzooi proeven. Weten dat het eten goed is terwijl je de bartender ziet jongleren.  

Ga zitten. Drink iets. Lees je krant, voel de zon op je smoel en laat het leven defileren.

SGOL.

Puur voor ’t plezier

Onze producten, die spreken Italiaans me een vré zwaar Gents accent. Lungo, penne al ragù, stoverij met Gents bier of geweun ne goeie pannenkoek.

Sgol brengt de klassieke brasseriekeuken op zijn best. Eerlijk en eenvoudig, want dat duurt het langst. De kaart vullen we aan met heerlijke seizoensproducten, gerechtjes om te delen en verrassende vegetarische en vegan bereidingen.

Alles wordt door onze chefs dagvers bereid, zo kunnen we ook rekening houden met intoleranties en persoonlijke wensen.

Cocktails & wijnkaart

We zijn een grand café, dus besteden we heel veel zorg en liefde aan onze wijnkaart en de kwaliteit van onze dranken. 

Wereldwijd berucht en beroemd brengt Jasper smaaksensaties samen in onze cocktails van SGOL. Op avontuur aan onze bar is niet zonder risico: een pompelmoes in vuur en vlam? Of old fashioned shaken met een Sgol twist? Het ontdekken waard!

verse cocktails op Sgolse wijze

Een oase in het hart van Gent

Het terras van SGOL rekt zich gezapig uit langs een parkje, verzonken in het hart van Gent. Weggedoken onder de Stadshal is SGOL een echte oase in het gonzende stadscentrum, te midden van historische gebouwen en winkelstraten.

Groot gezelschap?
Geen probleem!

Heb je iets te vieren?
Een verjaardaglunch met al je vrienden, aperitief met je collega’s, diner met zakenpartners of trouwreceptie voor de familie?
Sgol is de ideale plek!

Plaats voor groepen van 10 tot 125 personen.
We hebben diverse formules of maken een voorstel op maat.

Lees meer over onze groepsformules

Kinderen welkom

Op stap met de kroost?

Rol gerust de kinderwagen binnen, want ook jonge ouders mogen genieten.

Ga zitten en ontspan je terwijl de kinderen ravotten in het parkje. De verzorgingstafel, babystoeltjes en kindermenu’s zijn binnen handbereik.

Ook kinderen genieten in Sgol

Honden welkom

Honden met welgemanierde baasjes zijn hier welkom. Maak het je gezellig aan de voeten van je trouwe tweevoeter en laat die gerust om een bakje water vragen voor jou, of bestel een hondenijsje.

Toegankelijk voor iedereen

Ook als je minder mobiel bent, kan je hier terecht. Ons restaurant, terras en sanitair zijn vlot toegankelijk met een rolstoel of wandelhulp.
De helling naar het restaurant is best pittig maar de lift op het Emile Braunplein brengt je tot vlak naast ons terras.

Ook welkom op maandag en zondag, zelfs zonder reservatie

Sgol is ook op zondag en maandag open. Zo kunnen kappers en bakkers hier ook eens komen lunchen en kan je zelfs op maandagavond je verjaardag vieren met een gezellig etentje. 

Formaat kantine staat hierboven, we hebben dan ook veel plaats. Je kan hier dus ook binnenwaaien voor een ongeplande after-work, een plots goestingske of een date die mag blijven duren – zelfs op een vrijdag- of zaterdagavond.

Want niet alles loopt altijd volgens plan, we begrijpen dat. 

Klinkt geweldig, maar hoe geraak ik er?

Sgol is bereikbaar met de tram en bus die haltes hebben voor de deur. Naast ons terras bevindt zich een overdekte fietsenstalling én fietsverhuurdienst.

Taxi’s vind je op 150 meter en je eigen auto kan je kwijt in de openbare parkings, op wandelafstand:

  • Interparking Gent Korte Meer (400 meter)
  • Interparking Gent Kouter (400 meter)
  • Vrijdagsmarkt (500 meter)
  • Sint-Michiels ( 550 meter)

Of maak gebruik van de park-en-rides met gratis shuttledienst. Een aanrader als je wagen niet in de lage emissiezone mag.    

RESERVEER NU