Sgol

Sgol is een groot restaurant. Formaat kantine, niveau cave à vins.

Een plek waar het niet gaat om de plek, maar om wat daar gebeurt. Je vrouw leren kennen (maar het nog niet weten). Vin nature proeven (en het ook nog niet weten). Gent gadeslaan. Weten dat het eten goed is — want de pasta hebben we in Italië gehaald, en de chef ook. 

Ga zitten. Drink iets. Lees je krant en laat het leven defileren.

SGOL.

De keuken van Mauro

Volgens Mauro moet je in de keuken lui zijn, wat eigenlijk wil zeggen dat je je ingrediënten streng selecteert en hen vervolgens de hoofdrol geeft. Wat hij deed bij Mauro, Nzet en Brasserie Flor, serveert hij nu tussen twee torens. 

Puur voor ’t plezier

Van Mauro mochten we niet vertellen dat hij een ster had in zijn gelijknamige restaurant. Hij laat liever zijn producten spreken. En die producten, die spreken Italiaans. Espresso, tagliata, polenta. Eerlijk en eenvoudig gebracht. Want dat duurt het langst.