Sgol

Sgol is een grand café. Formaat kantine, niveau cave à vins.

Een plek waar het niet gaat om de plek, maar om wat daar gebeurt. Je vrouw leren kennen (maar het nog niet weten). Vin nature proeven (en het ook nog niet weten) terwijl je kinderen hollen in het parkje. Gent gadeslaan en zijn waterzooi proeven. Weten dat het eten goed is terwijl je de bartender ziet jongleren.  

Ga zitten. Drink iets. Lees je krant, voel de zon op je smoel en laat het leven defileren.

SGOL.

De keuken van Mauro

Volgens Mauro moet de kok in de keuken lui zijn, wat eigenlijk wil zeggen dat je je ingrediënten streng selecteert en hen vervolgens de hoofdrol geeft. Wat hij deed bij Mauro, Nzet en Brasserie Flor, serveert hij nu tussen twee torens. 

Puur voor ’t plezier

Van Mauro mochten we niet vertellen dat hij een ster had in zijn gelijknamige restaurant. Hij laat liever zijn producten spreken. En die producten, die spreken Italiaans me een vré zwaar Gentsch accent. Lungo, penne ragù zoals het hoort, een stoverij met Gents bier of geweun ne goeie pannenkoek. Ook van een vegan avontuur is hij niet vies. Eerlijk en eenvoudig gebracht. Want dat duurt het langst.

De cocktails van Jasper

Wereldwijd berucht en beroemd brengt Jasper smaaksensaties samen in onze cocktails van SGOL. Op avontuur aan onze bar is niet zonder risico: een pompelmoes in vuur en vlam? Of old fashioned shaken met een Sgol twist? Te ontdekken waard!